Cullera Laica: col∙laboracions amb k-lidoscopi, Ateneu Musical i Ajuntament de València.

colaborarEn els darrers mesos l’associació Cullera Laica ha estat col∙laborant amb diverses entitats, i amb la present nota volem comunicar-les conjuntament.

-El 28 d’octubre passat, donava començament el cicle de conferències k-lidoscopi, sobre ciència, educació, ètica i psicologia, programades per als mesos d’octubre a gener de 2016-2017, a l’espai social municipal “La Fonda”. Cullera Laica, junt a l’associació d’Alumnes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, ha col∙laborat amb l’associació k-lidoscopi en l’organització de l’esmentat cicle. Les dos primeres conferències, a càrrec dels acadèmics i investigadors Manuel Lafarga i Penélope Sanz, i del mestre Joan Baptista Malonda, han tingut bona acollida i han suscitat interès més enllà de la sessió en sí, i esperem que no serà menys en les dos properes, a càrrec dels catedràtics Javier García-Conde Brú i Vicente Simón.

-El 22 de novembre passat, la societat Ateneu Musical de Cullera celebrava l’acte de nomenament de la seua Escola de Música i Centre Autoritzat amb el nom de “Joaquín Olivert Pellicer”. Cullera Laica, que posseeix l’important arxiu personal de l’eminent físic i insigne ateneísta per donació dels seus hereus, va muntar una exposició de la secció del fons relacionat amb l’Ateneu Musical, a la pròpia sèu d’esta entitat. L’exposició va comptar amb diversos elements, com retalls de premsa corresponents als premis rebuts per la Banda Simfònica des de 1957; programes de mà dels actes de la Societat des de 1970; rebuts dels nombrosos donatius que Olivert va fer a la seua Entitat; o escrits que va dedicar a l’Ateneu Musical, alguns inèdits.

-L’1 de desembre passat rebíem la confirmació que l’Excel∙lentíssim Ajuntament de València col∙locarà una placa commemorativa a la Plaça del Mercat de Russafa, la qual recordarà que eixa plaça es va anomenar “Plaza del Maestro Ripoll”, la última víctima de la Inquisició, executada a València en 1826. Cullera Laica, junt a altres entitats, feren la sol∙licitud a l’Ajuntament de València en gener de 2016, ens reunírem amb les persones responsables de l’Ajuntament, facilitàrem la informació que ens van demanar i proposàrem un disseny i text per a la placa commemorativa. Esperem que la iniciativa es faça prompte realitat.

-I tancant este article, ens arriben notícies relacionades amb una entitat educativa  molt important. De substanciar-se la col∙laboració, donarem la corresponent informació.

Cullera Laica, desembre de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.