Publicacions

Des de la seua fundació, Cullera Laica ha realitzat més d’una dotzena de publicacions i audiovisuals, quasi tot vinculat als actes de Festes Majors organitzats per l’entitat. A continuació segueix una relació amb una breu explicació de tot aquest material, ordenada cronològicament:

Tribut a Juan Garcés Grau (Cullera, 1856-1930)

Dossier amb les sis primeres pàgines de la revista Sucrona de l’11 de gener de 1930, dedicada al metge Garcés amb motiu de la seua defunció. Cullera, 2010.

(El dossier va ser reproduït per L’Expressió de desembre de 2010, p. 43-44 i 53-54).

Juan Garcés Grau (1856-1930): l’home tot cor

Audiovisual sobre el metge Juan Garcés Grau. Realització: Abdón Alcañiz Ferrer. Cullera, 2010.

El Consejo de las Hadas (fragment)

Dossier amb les pàgines 3 i 4 de la revista Sucrona de 14 d’octubre de 1933, en les que es va publicar el fragment del poema autobiogràfic El Consejo de las Hadas de Lamberto Olivert Arlandis (1860-1937), dedicat a Juan Villarroya Corral, on relata els Successos de Cullera de 1911.  Cullera, maig 2011.

Cullera 1911

Audiovisual basat en el fragment del poema autobiogràfic El Consejo de las Hadas de Lamberto Olivert Arlandis (1860-1937), dedicat a Juan Villarroya Corral, on relata els Succesos de Cullera de 1911. Realització: Emili Renard. Fotografies: arxius de les associacions La Penyeta i Cullera Laica. Veu en off: Elvira Mondragón i Pep Salvador. Cant i guitarra: Lolín Aura. Cullera, maig 2011.

 Cullera 1911: els Successos i l’educació laica.

Llibre amb capítols de Salvador Pedrós, Ricard Camil Torres, Raúl Silvestre i Emili Renard. Sueca, 2011 (1ª impressió) i 2012 (2ª impressió).

Inauguració oficial de la Biblioteca Municipal Popular i de l’Escola Nacional Graduada «Agustín Olivert» de Cullera (14 d’abril de 1932).

Dossier amb les pàgines 2, 5 i 7 de la revista Sucrona número 497 (any 1932). Cullera, abril de 2012.

 Ruta laica: materials

Carpeta amb 13 dossiers explicatius corresponents a la ruta laica de Cullera. Cullera, abril 2013.

Postal (I)

Postal de l’Escolaica, “una escuela ajena completamente a todo espíritu e interés de comunión religiosa, filosófica y política”. Enviada a l’octubre de 2013 a cada un dels 350 diputats de les Corts Generals d’Espanya amb motiu del debat i votació de la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE), amb el text següent: “Distinguido/a señor/a: Le remitimos esta postal de l’Escolaica histórica de Cullera para que tenga a bien estimar la libertad de pensamiento del alumnado en el proyecto de Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa. Cordialmente, Cullera Laica”. Cullera, octubre de 2013.

Postal (II)

Postal de l’Escolaica, “una escuela ajena completamente a todo espíritu e interés de comunión religiosa, filosófica y política”. Sense escriure. Cullera, octubre de 2013.

Ofrena al panteó d’Agustín Olivert Arlandis

Gravació audiovisual editada de l’ofrena realitzada per Cullera Laica al panteó d’Agustín Olivert Arlandis el 26 d’abril de 2014 a l’antic cementeri civil de Cullera. Realització: Cullera TV.

Homenatge a Agustín Olivert Arlandis

Gravació audiovisual editada de l’acte “Agustín Olivert Arlandis (1855-1927): un home, un exemple” celebrat el 30 d’abril de 2014 al Conservatori Professional de Música de Cullera. Realització: Cullera TV.

Ruta laica Dossier explicatiu dels llocs, personantges i entitats de la ruta laica de Cullera (32 pàgines). Cullera, maig 2014.

 

Ruta laica de Cullera

Dossier explicatiu dels llocs, personantges i entitats de la Ruta laica de Cullera (32 pàgines). Cullera, maig 2014.

Cullera Laica: béns patrimonials culturals.

Publicació de la comunicació presentada a les XII Jornades d’Estudis de Cullera (novembre de 2015). Ajuntament de Cullera, 2017, p. 249-267.

Díhuit homes, una escola

Gravació audiovisual editada de l’acte d’homenatge als fundadors de l’Escolaica organitzat per Cullera Laica el 9 d’abril de 2016 a l’Auditori Municipal de Cullera.

Cullera Laica: 10 anys amb el laïcisme i la llibertat de consciència.

Comunicació presentada a les XIII Jornades d’Estudis de Cullera (novembre de 2017). Ajuntament de Cullera, 2019, p. 307-327.

Cullera Laica: 10 anys amb el laïcisme i la llibertat de consciència

Dossier d’aniversari (36 pàgines). Cullera, desembre 2017.

Elvira Mondragón: una vida, un riu de causes (I)

Gravació audiovisual editada de l’acte “Elvira Mondragón: una vida, un riu de causes” celebrat l’1 de juny de 2019 a l’Auditori Municipal de Cullera. Gravació patrocinada per la Coordinadora d’Escoles en Valencià de la Ribera, associació Cullera Laica, Moviment de Renovació Pedagògica Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera (CODERI), Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i Xúquer Viu.

Elvira Mondragón: una vida, un riu de causes (II)

Resum de la gravació audiovisual editada de l’acte “Elvira Mondragón: una vida, un riu de causes” celebrat l’1 de juny de 2019 a l’Auditori Municipal de Cullera. Gravació patrocinada per la Coordinadora d’Escoles en Valencià de la Ribera, associació Cullera Laica, Moviment de Renovació Pedagògica Col·lectiu d’Ensenyants de la Ribera (CODERI), Sindicat de Treballadors i Treballadores de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i Xúquer Viu.

Totes les publicacions de Cullera Laica estan esgotades. Els audiovisuals es van realitzar per a actes específics i a hores d’ara no estan disponibles. Tampoc, de moment, les gravacions d’actes. Però tot el material gràfic es pot consultar a la seu de Cullera Laica, i el llibre dels Successos i l’educació laica, a la Biblioteca Municipal de Cullera, la Biblioteca Valenciana i la Biblioteca Nacional d’Espanya. Per a les comunicacions publicades en els llibres de les XI, XII i XIII Jornades d’Estudis de Cullera, consulteu a la Casa de la Cultura de Cullera.

Cullera, gener 2020.