Comentari d’Encarna Bosch al seu compte de Facebook sobre la ruta laica, confessionalisme i discriminació institucional.

Quan van començar les festes Majors, ma mare va posar a la porta la foto de la Mare de Déu de l’Encarnació i a mi em diuen Encarna en honor a ella. És a dir, com vosaltres comprendreu tinc gran respecte per totes aquelles persones que tenen devoció i creences religioses. Vaja això per davant. Dit açò, m’agradaria fer una reflexió;
Mai s’ha fet un estudi de quantes persones hi ha al municipi que no tenen cap creença religiosa o fins i tot quantes confesen altres religions diferents a la Cristiana. És evident que la persona que no creu no va per ahi mostrant la “no creença” com podeu imaginar. Els rituals religiosos són molt més vistosos.
És convenient que des de les institucions públiques hi haga un posicionament molt clar cap una confessió concreta en diferència d’altres postures ?
Poden haver persones que se senten discriminades?
Des del més sentit respecte a les creences de cadascú, pense que els governants haurien de permetre que es pogueren donar tota mena de manifestacions en un sentit o altre, pero la postura que caldria mantindre és de neutralitat, perquè de no ser així, segurament hi haurà una part de la ciutadania que no es senta representada.
Referent al que estic dient, dissabte és va fer una ruta organitzada per Cullera Laica. Aquesta ruta es concretava en realitzar diferents visites a llocs emblemàtics del lliure pensament de Cullera, tant de dones com d’homes que van tindre en el passat una trascendència important pel nostre municipi. Una de les parades, com no podia ser d’alta manera va ser la casa de Palomes, donació de Agustí Olivert, home lliure pensador i Laic al nostre poble, per cultivar el pensament crític, l’Educació i la cultura. Quins valors més bonics!!
Altra de les parades va ser a l’Escolaica, que va ser fundada en la mateixa idea.
L’última parada que van fer, va ser mirant al mar per recordar a Amelia Jover Velasco, mirant la penyeta del Moro, on ella solia anar a nadar. Mireu com ho trobe d’important que li hem donat eixe nom a l’associació de dones recien nascuda a Cullera. Doncs això sembla que no és mereix ni publicitar-ho a les xarxes municipals, donat que ni tant sols va vindre el fotògraf municipal, ni s’ha penjat en cap xarxa de l’Ajuntament.
Jo no puc deixar-me de preguntar, és mereixen les persones que són laiques o de distintes creences a la catolica aquest tracte discriminatiu? Els regidors i l’Alcalde són només de les persones creients? Els canals informatius i recursos municipals son només per persones creients?
Jo vaig a penjar alguna foto d’eixe dia, ja que no s’han penjat en els canals oficials perquè almenys tinguen algo de visibilitat.
Tinc que dir, que com persona que respecte les tradicions i les diferents creences, pense que a l’igual que jo, pot haver molta gent que no se senta representada i pot ser es senta mes bé discriminada institucionalment.