Cinema i lliure pensament: Caramel

L’associació Cullera Laica, en col•laboració amb l’associació d’alumnes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, ha organitzat per al primer semestre de 2016 un cicle de cinema amb el títol “Cinema i lliure pensament”. El cicle té el propòsit de promoure els valors i significació del lliure pensament a través del visionat i posterior debat de pel•lícules i documentals pertinents. Cada sessió inclou la presentació, projecció i posterior discussió d’una determinada pel•lícula o documental. Totes les sessions estan programades per a donar començament a les 18:00 h. i tenir lloc al Saló d’Actes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, C / València, 37. Entrada lliure.
El passat 25 de gener es va projectar el primer film del cicle: “La via Láctea”, de Luis Buñuel, després de les intervencions de Vicent Sendra (President de Cullera Laica), Javier García-Conde (coordinador del cicle), i Isabel Olivert (presentadora de la pel•lícula). La propera projecció està programada per al dilluns 29 de febrer, a les 18 h. i serà “Caramel”, de Nadine Labaki, que serà presentada per Carme García.
Breu sinopsi:
Caramel es el nombre que se le da a la mezcla de azúcar, agua y zumo de limón, que a base de calentar y dejar enfriar se utiliza para depilar, en los salones de belleza… Es en uno de ellos, lugar de aroma dulzón, ambiente acogedor y relajante, donde se desarrolla esta sencilla historia del día a día de cinco mujeres libanesas, afrontando temas como el amor prohibido, las ataduras de las tradiciones, la represión sexual , el enfrentamiento ante el deber y el amor, y la Iucha ante el envejecimiento… Entre momentos dulces y amargos, nos muestra situaciones que,aunque en ocasiones puedan ser difíciles, prima la solidaridad entre los personajes femeninos. Nadine, en su primera película decide no hacer referencia a problemas políticos, ni a la guerra, que es lo habitual, y se vuelca en la historia de gente común con problemas comunes, en un Beirut de diferentes idiomas, culturas y religiones (Extracte de “Amigos de la Nau Gran”).

Cullera Laica, febrer de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.