Europa Laica, com cada any, demana que no marqueu les caselles de l’assignació tributària i que l’Estat, en els seus pressupostos, es faça càrrec com a dret (no com caritat) de l’acció social.
Com a conseqüència a la Declaració de la Renda “NO MARQUES LA CASELLA DE L’ESGLÉSIA CATÒLICA NI LA DE FINS SOCIALS. NO A LAS CASELLES DE L’IRPF”
Al llarg de l’any 2016 l’Estat (central, autonòmic i local) cedirà a l’església catòlica oficial, de forma directa o per la vía de deixar d’ingressar impostos i preus públics, més d’ONZE MIL milions d’euros, que suposa més de l’1% del PIB.
Solament per la via de l’IRPF la Conferència Episcopal rebrá, en 2016, una quantitat aproximada als 250 miliones d’euros que pertanyen a l’assignació tributària directa de l’IRPF, con avançaments mensuals a compter d’entre 13.266.216,12 i 14.500.000 M€ (segons consta a la Llei de Pressupostos aprovada per a 2016) i que passat l’exercici van liquidant-se en fases.
Per la vía de “fins socials” a diverses ONGS i fundacions que pertanyen a l’Esglesia Catòlica se’ls donarà uns 80 milions d’euros durant 2016. Estes quantitats arriben per diverses víes ministerials i de Comunitats Autònomes, llevant-ho de l’Impost de la Renda.
La casella de “fins socials” és la coartada que servix per justificar la casella de l’Eglèsia Catòlica. En la nostra opinió els fins socials no deuen dependre del que decidiesquen els contribuients cada any, sinò que deuen de disposar de partides específiques i estables en els Pressupostos Generals de l’Estat.
Es més, esta fòrmula es la que servix a l’Estat per a PRIVATITZAR I PRECARITZAR -de forma dalt o baix encoberta- Servicis que haurien de ser PÚBLICS.
Per açò Europa Laica demana que no marqueu cap casella en l’IRPF, així la totalitat del teu impost de la renda formarà part dels Pressupostos Generals de l’Estat per a fins generals.
Cullera Laica, maig 2016