Sol.licitud a l’Ajuntament de Cullera

Hui, 18 de setembre de 2012, l’associació Cullera Laica ha presentat una sol·licitud a l’Ajuntament de Cullera demanant que tinga a bé considerar i aprovar de la forma legal pertinent:

 – L’adequació i dignificació del fons antic de la Biblioteca Municipal de Cullera.

 – Anomenar amb la designació de «Lamberto Olivert Arlandis» alguna estància   relacionada amb la Biblioteca Municipal de Cullera.

 – La publicació de tota l’obra de Lamberto Olivert Arlandis.

 La sol·licitud de Cullera Laica ve motivada pels següents fets:

 – El fons antic de la Biblioteca Municipal de Cullera té una història preciosa que el dota d’un valor cultural significatiu, que cal reconéixer.

 – Lamberto Olivert Arlandis va ser el primer bibliotecari de la Biblioteca   Municipal, i va dedicar gran part de la seua vida a escriure sobre Cullera.

 – L’obra de Lamberto Olivert Arlandis és una eina per a conéixer la història del    nostre poble, els seus personatges, entitats, fets, costums, etc., la qual cal preservar.

La triple iniciativa de Cullera Laica es va presentar públicament el passat 19 d’abril durant l’acte celebrat al Saló d’Actes del Conservatori Professional de Música de Cullera, dins de les Festes Majors, dedicat a Lamberto Olivert Arlandis i a la fundació de la Biblioteca Municipal, amb motiu del 75 aniversari de la mort de l’escriptor i del 80 de la fundació de la Biblioteca.

Més de 250 persones varen recolzar la iniciativa, que l’Associació ha volgut fer efectiva amb la presentació de la corresponent sol·licitud acompanyada de totes les signatures de suport el dia de l’aniversari del naixement de Lamberto Olivert Arlandis, hui, 18 de setembre. Amb la sol·licitud, l’associació Cullera Laica s’ha posat a disposició de l’Ajuntament per a fer-la realitat.

 Cullera Laica, 18 de setembre de 2012.