RAFAEL MAESTRE MARÍN

Documentalista i investigador independent. Membre fundador, en 1996, del Seminari de Fonts Orals del Departament d’Història Contemporània de la Universitat de València. Membre fundador, en 1997, de l’Associació Valenciana per a la Investigació amb Fonts Orals de la Universitat d’Alacant, de la que es secretari. També fou, de l’any 1998 al 2000, secretari del Seminari de Fonts Orals de la Universitat Complutense de Madrid. De l’any 2000 al 2001, fou membre del comité editorial de la revista Migraciones & Exilios, de l’Asociación para el Estudio de los Exilios y las Migraciones ibéricas Contemporáneas, y desde 2018 pertenece al consejo científico de la revista L’IO. Lectures de l’Institut Obrer. Revista de pensament i acció social.

Va dirigir en 2007 i 2010 els projectes de digitalització de l’Arxiu Oral de la Fundació Salvador Seguí de València.

Ha promogut diversos encontres científics en Espanya i França. I ha comissariat exposicions.

Les seues línies d’investigació abasten les fonts orals, el Moviment Llibertari Espanyol i l’exili llibertari a França, que ha publicat en diverses monografies i revistes especialitzades.

Actualment és membre del patronat de la Fundació Salvador Seguí i director de l’Arxiu de la delegació de València, on es conserva la col·lecció de fonts orals del moviment àcrata més important del País Valencià.