Presentació del llibre de R. Camil Torres Fabra

La presentació del llibre «El anys vertiginosos a un poble del País Valencià. Cullera, 1909-1939» es farà divendres 9 de setembre, a les 20 hores, a la seu de Cullera Laica, carrer Colón, núm 4. L’acte encetarà un seguit d’homenatges que organitzarà Cullera Laica en record i estima d’Emili.

R. Camil Torres Fabra, autor d

el llibre, el dedica a la memòria d’Emili Renard Vallet i està editat per Cullera Laica. L’autor, als darrers paràgrafs de la introducció, especifica les qüestions que aborda:

«Cullera, al llarg d’aquests anys, com la resta de les localitats espanyoles, va veure plasmades en pròpia pell les diverses acceleracions i frenades que es van produir personificades en les protestes davant de la guerra del Marroc (successos de 1911) o l’agitada lluita sindical durant la Segona República i la revolució durant la guerra; les crisis econòmiques com ara la letargia de l’exportació agrària durant la Primera Guerra Mundial, els efectes de la crisis de 1929, les penúries de la guerra, etc., mentre que en el pla social els tímids avenços socials van quedar guillotinats el 1939 alhora que l’eclosió política va resultar molt variada però també polvoritzada aquell any.

Aquestes són les qüestions que intentarem abordar el més aproximadament possible amb les nostres

certeses i limitacions, tenint sempre a Cullera com a eix conductor i subjecte d’anàlisi examinant ruptures i continuïtats»