Per què recomanem no marcar ni la casella de l’Església ni la de finalitats socials en l’IRPF

Cullera Laica s’adhereix a la recomanació d’Europa Laica de no marcar ni la casella de l’Església catòlica ni la de finalitats socials en la declaració de la renda, basada en les següents raons, exposades en el vídeo que podeu trobar a la web https://laicismo.org

1.- No té sentit el finançament d’una creença particular amb diners de tota la ciutadania. Què l’església s’autofinance i pague els seus impostos.

2.- Hi ha mancances greus en drets socials i servicis públics. Recursos que són més necessaris que subvencionar l’església.

3.- Si marquem les dues caselles no paguem més, però li ho llevem a l’erari públic.

4.- Afavorim que l’estat es desentenga de garantir-nos servicis públics de qualitat quan els externalitza a l’església i d’altres operadors privats.

5.- Els 285 milions que rep l’església van a parar en la seua majoria als sous i seguretat socials de sacerdots i bisbes, NO A CÀRITAS.

6.- Perquè l’església ja rep 11.600 milions d’euros en subvencions, impostos i exempcions fiscals.

7.- La persona que marca la casella de finalitats socials no té cap control de la seua destinació i poden acabar en projectes que no són d’interés general o de principis democràtics.

8.- Dels 360 milions d’euros que es recapten per a finalitats socials, 115 milions són destinats a organitzacions vinculades amb l’església catòlica. Així la suma total de les dues caselles gira al voltant de 400 milions d’euros.

9.- Els drets socials i els servicis públics solament es garanteixen de forma universal si es gestionen des d’allò públic, i per a l’interés de totes les persones.

10.- Qui vullga realitzar donacions a finalitats socials o a l’església que ho faça de la seua butxaca, i no dels impostos.

Cullera Laica

maig, 2021