L’escriptor Manel Joan i Arinyó rebrà el Distintiu 9 d’Octubre

Un guardó a títol individual que concedeix l’Ajuntament de Cullera (la Ribera Baixa), la seua ciutat natal, aquest divendres. En aquesta desena edició, el consistori també reconeixerà Emilio J. Palomares Gil, en la mateixa categoria; la Fundació Patronat Sant Fèlix, en la categoria col·lectiva, i Enrique Torres Gómez, a títol pòstum.

En el ple extraordinari celebrat aquest dilluns, la corporació municipal ha acordat per unanimitat guardonar Joan Manel «per la seua trajectòria dilatada i exitosa com a un dels escriptors valencians més importants en la nostra llengua. La seua passió literària i la seua ànsia creativa han fet que publique més de 40 llibres, i haja guanyat nombrosos premis per tot el domini lingüístic català».

L’altra de les insígnies individuals és per a Emilio J. Palomares «per la seua brillant trajectòria professional en diferents camps científics. Des del 2020 és director de l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i el març passat va obtindre l’Advanced Grant del Consell Europeu d’Investigació, guardó que es concedeix només a investigadors destacats i consolidats».

En la categoria col·lectiva, ha reconegut la Fundació Sant Félix «pel seu suport i compromís amb l’educació dels joves cullerencs i cullerenques amb l’aportació d’ajudes econòmiques que en l’actualitat s’estimen en més de 1.300, millorant sens dubte el nivell educatiu i cultural de Cullera».

A més, el consistori ha concedit a títol pòstum el Distintiu 9 d’Octubre a Enrique Torres Gómez, «entusiasta activista turístic i promotor de pintar les lletres de Cullera a la part alta de la muntanya, un reclam turístic que acaba de complir 50 anys i pel qual s’han preparat diverses activitats programades per al dissabte 7 i el diumenge 8 d’octubre».

Acte de lliurament

La cerimònia oficial de lliurament dels Distintius 9 d’Octubre tindrà lloc divendres 6 d’octubre a les 20 hores a l’Auditori Municipal del Mercat.

El Distintiu 9 d’Octubre és el més alt reconeixement que atorga la ciutat de Cullera amb motiu de la Diada del País Valencià a persones o entitats locals que han destacat en les trajectòries personals o professionals.

font: L’escriptor Manel Joan i Arinyó rebrà el Distintiu 9 d’Octubre de la ciutat de Cullera – Diari La Veu del País Valencià

( I van 3)