Lamberto Olivert Arlandis i la primera Biblioteca municipal de Cullera

Enguany és el 75é aniversari de la defunció del poeta cullerenc Lamberto Olivert Arlandis (1860-1937) i el 80é de la fundació de la Biblioteca Pública Municipal de Cullera (1932), dos efemèrides destacades en la història cultural de Cullera. Per això, l’assemblea general de Cullera Laica acordà per unanimitat que l’acte que l’associació celebrarà per a les Festes Majors de 2012 estiga dedicat a Lamberto Olivert (el qual fou també el primer bibliotecari de la Biblioteca Pública Municipal, segons les nostres dades), amb el lema Lamberto Olivert i el laïcisme a Cullera.

L’acte consistirà fonamentalment en una lectura popular de poemes de Lamberto Olivert, precedits de les corresponents explicacions i projeccions audiovisuals, que retrataran una bona part de la Cullera de finals del segle XIX i principis del XX amb els seus personatges, entitats, llocs, esdeveniments, etc. A hores d’ara ja han confirmat la seua participació en la lectura de poemes diverses persones representatives del món de la cultura i de l’educació a Cullera.

La dedicació que Lamberto Olivert va fer al poble de Cullera en la seua obra literària i com a bibliotecari municipal mereix el nostre reconeixement i gratitud, però és segur que eixe reconeixement també el poden compartir altres entitats i persones. Per això, l’associació s’adreçarà en breu a les entitats de Cullera que tenim censades a fi que, aquelles que vulguen, també puguen participar en est acte cultural i d’homenatge; una invitació que, amb este comunicat, fem també extensiva a tota la ciutadania.

Cullera Laica, febrer del 2012.