1-3-2019: “La vieja solera democrática cullerense”

Cullera Laica ha programat un acte en commemoració del 150 aniversari de la fundació del “Centro Republicano de la Villa de Cullera”, antecedent del centre que acabaria coneixent-se com Casino Republicà. D’aquesta entitat cullerenca eixirien alguns dels millors fruits de la nostra història, com una de les escoles més avançades de tot el país (L’Escolaica) i una important biblioteca (hui parcialment conservada com a fons antic de la Biblioteca Municipal). Això, a banda dels valors que dimanaríen d’una entitat que va ser referida com “la vieja solera democrática cullerense”.

L’acte inclou la corresponent presentació i justificació històrica; una conferència sobre l’herència republicana, a càrrec de Ricard Camil Torres, doctor en història i professor de la Universitat de València; i la lectura d’uns poemes de Lamberto Olivert relacionats amb el centre, acompanyants a la guitarra.

L’acte està programat per al pròxim 1 de març (coincident amb el dia i mes d’un document fundacional del centre de l’any 1869), a la seu de Cullera Laica (C/ Colón, 4). Entrada lliure.

Cullera, 3 de febrer de 2019.

Actualitzat el 24 de febrer de 2019