Inauguració de la mostra museística (E)mancipa-Ment i ruta laica: breu ressenya

El 26 d’abril tingué lloc la inauguració de la mostra museística “(E)mancipa-Ment”, dedicat a la història de les creences i la llibertat de pensament. La mostra, instal·lada a la seu de Cullera Laica i amb caràcter permanent, fa un recorregut cronològic des dels temps primitius fins els nostres dies, reparant en aspectes com l’animisme, el politeísme, el racionalisme, el cristianisme, l’heretgia, la Inquisició, l’humanisme, la maçoneria, la il·lustració, el lliurepensament, l’ateísme, el laïcisme…

Relleus, ídols, gravats, monedes, pergamins, ceràmiques, llibres, fotografies, quadros, pintures… —tot jalonat amb peces referents a Cullera—,  il·lustren la fascinant història de les creences i de l’alliberament de l’enteniment.  

Cullera Laica espera que la mostra, que ha estat referida per la premsa com “el primer museu del lliurepensament d’Espanya”, siga un referent molt més enllà de Cullera.

A més, el 4 de maig, i per seté any consecutiu, va tindre lloc la ruta laica, una visita guiada als llocs de Cullera relacionats amb el pensament lliure; com sempre amb persones de totes les edats i amb moltes mostres d’interés.

Cullera, maig 2019.