Donen a Cullera Laica l’arxiu personal del físic Joaquín Olivert Pellicer

Detall de la donació

Els hereus de l’eminent físic i matemàtic Joaquín Olivert Pellicer (Cullera, 1941-2014), que dijous passat va rebre de l’Ajuntament de Cullera a títol pòstum la “Distinció 9 d’Octubre”, han decidit donar l’arxiu personal i altres pertinences del científic a l’associació Cullera Laica, en la qual tenia amics i coneguts que es van interessar pel seu llegat. L’arxiu està constituït per innumerables manuscrits, apunts i treballs acumulats durant anys de docència i investigació. Es dóna la circumstància que en els últims temps Joaquin Olivert estava treballant en el que podria ser un important descobriment científic, ignorant-se si va arribar a escriure les seues idees i formulacions. La dotació també inclou altres pertinences, com fotografies, documents i diverses publicacions, com la monumental Enciclopèdia Espasa-Calpe (de més de 100 volums) i altres relacionades amb Cullera.

Cullera Laica agraeix als familiars de Joaquín Olivert la valuosa donació i la confiança dipositada en l’Associació, que classificarà i catalogarà tot el material rebut. Aquesta nova donació s’incorporarà als béns de Cullera Laica, que ja compta amb un rellevant patrimoni cultural relacionat amb Cullera i alguns dels seus personatges més insignes.

L’associació Cullera Laica, que a l’abril ja va organitzar una exposició patrimonial amb el títol “Cullera i la llibertat de pensament” ha presentat recentment a l’Ajuntament una sol·licitud per participar amb una presentació audiovisual sobre els seus béns culturals a les XII Jornades d’Estudis de Cullera, a celebrar-se a finals de novembre.

Cullera Laica, 12 d’octubre de 2015

 

Donan a Cullera Laica el archivo personal del físico Joaquín Olivert Pellicer

Los herederos del eminente físico y matemático Joaquín Olivert Pellicer (Cullera, 1941-2014), quien el pasado jueves recibió del Ayuntamiento de Cullera a título póstumo la “Distinció 9 d’Octubre”, han decidido donar el archivo personal y otras pertenencias del científico a la asociación Cullera Laica, en la qual tenía amigos y conocidos que se interesaron por su legado. El archivo está constituido por innumerables manuscritos, apuntes y trabajos acumulados durante años de docencia e investigación. Se da la circunstancia que en los últimos tiempos Joaquín Olivert estaba trabajando en lo que podría ser un importante descubrimiento científico, ignorándose si llegó a escribir sus ideas y formulaciones. La dotación también incluye otras pertenencias, como fotografías, documentos y diversas publicaciones, como la monumental Enciclopedia Espasa-Calpe (de más de 100 volúmenes) y otras relacionadas con Cullera.

Cullera Laica agradece a los familiares de Joaquín Olivert la valiosa donación y la confianza depositada en la Asociación, que clasificará y catalogará todo el material recibido. Esta nueva donación se incorporará a los bienes de Cullera Laica, que ya cuenta con un relevante patrimonio cultural relacionado con Cullera y algunos de sus personajes más insignes.

La asociación Cullera Laica, que en abril ya organizó una exposición patrimonial con el título “Cullera i la llibertat de pensament” ha presentado recientemente al Ayuntamiento una solicitud para participar con una presentación audiovisual sobre sus bienes culturales en las XII Jornades d’Estudis de Cullera, a celebrarse a finales de noviembre próximo.

Cullera Laica, 12 de octubre de 2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.