Cullera Laica: programa cultural 2020-21, avanç.

Cullera Laica ha aprovat les primeres activitats del programa cultural “Pensament lliure” 2020-21 (quarta edició), corresponents al darrer trimestre de l’any en curs. Dues circumstàncies han orientat la seua programació: la cancel·lació de la ja tradicional ruta laica de les Festes Majors i la necessària prevenció davant la situació sanitària. Així, els dos primers actes consistiran en una visita cultural a dos llocs oberts de la ruta laica, convenientment ampliades.

En octubre es realitzarà una visita cultural a L’Escolaica, on es parlarà de la seua fundació, els seus principis educatius, els seus avatars i la seua significació històrica, per a Cullera i molt més enllà, així com de les iniciatives institucionals de Cullera Laica relacionades amb l’escola, alguna ja aconseguida.

En novembre es realitzarà una visita cultural al cementeri municipal. A més d’acudir a l’antic cementeri civil, on es parlarà del seu origen i avatars històrics, es visitaran altres referents del pensament lliure, com la important simbologia trobada. Similarment a la visita a L’Escolaica, s’informarà de les iniciatives institucionals de Cullera Laica relacionades amb l’antic cementeri civil i el cementeri municipal de Cullera, alguna també aconseguida.

En desembre, i en el context de la celebració del Dia Internacional del Laïcisme i la Llibertat de Consciència, es presentarà el calendari laic d’efemèrides i celebracions que està preparant l’associació per a l’any 2021 i següents. En properes comunicacions es concretarà la informació dels esmentats actes.

A més, segueix l’apertura d’(E)mancipa-ment —la mostra museística permanent sobre el lliurepensament que tenim a Cullera: el darrer dissabte de cada mes, de 19 a 21 hores en horari d’estiu (abril-setembre), i de 18 a 20 h en horari d’hivern (octubre-març).

Cullera, setembre 2020.