Cullera Laica presenta una queixa a l’Alcalde per les declaracions de la portaveu del PP sobre el cas del retrat d’Agustí Olivert

El passat 24 de gener, l’associació Cullera Laica va presentar a l’Ajuntament el següent escrit dirigit al Sr. Alcalde:

“Distingit senyor:

            En el Ple municipal del passat 30 de gener, disponible en el portal digital de Cullera TV, la regidora del grup municipal del PSPV-PSOE, Sra. Amparo Jover, va preguntar què havia passat amb el quadre d’Agustín Olivert que havia a la Casa de Palomes, des de que desaparegué fins ara. La pregunta es va produir arran del comunicat de premsa del 15 de gener de Cullera Laica, en el què s’informava que esta associació havia adquirit dit retrat a una persona d’altra localitat. Les declaracions que la portaveu del grup municpal del Partit Popular, Sra. Mª Àngels Arlandis, va donar en en el seu torn de resposta, ens van produir una enorme tristesa i indignació, així que ens dirigim a vosté obertament per a que quede constància, en l’Ajuntament i en la ciutadania. La nostra afectació es deu fonamentalment a dos raons: pel menyspreu que la senyora Arlandis mostrà cap al nostre patrimoni cultural i per arremetre injustament contra l’honorabilitat de l’associació Cullera Laica.

            En relació al primer punt, la senyora Arlandis, aparentment sense haver vist el retrat, el va degradar, dient: “No parlem de quadro, que estem… parlant d’un quadro com si fóra un Sorolla. Diga’m d’una foto… en blanc i negre, velleta, estropeaeta, florideta i en un marquet… en mal estat de conservació…”. En canvi, el retrat d’Agustí Olivert, de 1,22 m. d’alt x 1,02 m. d’ample, amb un marc de madera de 17,5 cm. d’ample amb marqueteria metàllica treballada artesanalment, es troba en perfecte estat de conservació. I per a nosaltres, eixe retrat no té preu, per considerar que és el retrat d’una de les persones més insignes de Cullera i a qui el poble més agraït pot estar.

            En relació al segon punt, la senyora Arlandis, aparentment sense conèixer què ha passat amb el retrat, va negar tota credibilitat al comunicat de Cullera Laica, tractant-nos per tant com a tramposos, al dir que “jo d’eixa història no me crec res…, però res”. En canvi, el comunicat de Cullera Laica és rigorosament cert. Tant cert com el fet que seguint les informacions que obtinguérem al principi —segons les quals, quan a les obres de rehabilitació, eixe retrat va ser objeto de desecho(!)— arribàrem finalment a la persona que afortunadament el tenia.

            No obstant tot este despropòsit, senyor Alcalde, l’associació Cullera Laica seguirà treballant per la nostra cultura i per la llibertat de pensament.

            Cullera, a 24 de febrer de 2014.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.