L’associació Cullera Laica es va presentar al públic a la Sala d’Exposicions de la Casa de la Cultura en març de 2007, amb la conferència magistral “La libertad de conciencia en España” impartida per Gonzalo Puente Ojea, Diplomàtic, Exambaixador al Vaticà, i distingit intel·lectual espanyol. L’acte tingué lloc poc abans de les Festes Majors del citat any, i d’ençà, Cullera Laica es va proposar estar sempre present a les Festes del poble amb un acte de caràcter cultural, propòsit que ha complit fins la data.
Així, per a les Festes de 2008, l’Associació va organitzar al local del Casal Jaume I, una exposició dels logotips que es van presentar al concurs que l’entitat va convocar a fi de proveir el seu distintiu. L’acte comptà a més amb una amena i interessant conferència impartida per la mestra Roser Santolària sobre educació i laïcisme, i va acabar donant-se a conéixer el logotip guanyador del concurs, que fins ara representa l’Associació.
Per a les Festes Majors de 2009, la ciutadania va poder comptar amb una conferència impartida al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura de Cullera per una persona d’excepció, pel seu càrrec actual i pel que ha representat per a la vida política, social i cultural de Cullera: el magistrat i Extinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Cullera, Ximo Bosch i Grau, que reflexionà sobre la Constitució Espanyola, la legislació vigent i la pràctica del laïcisme.
Per a les Festes de 2010, l’Associació va voler recordar l’extraordinaria figura del metge Joan Garcés. L’acte, també a la Casa de la Cultura, consistí en una projecció audiovisual i una taula redona sobre la seua vida i obra, amb Társila Cutanda, Consuelo Martí, el testimoni escrit de José Codina, José Palomares i Fernando Sapiña. A més, el públic va poder emportar-se gratuïtament un dossier sobre la vida i obra del metge, amb uns elevats valors ètics de laïcisme, compromís i solidaritat.
L’any 2011, amb motiu del centenari dels Successos de Cullera, l’Associació va organitzar un acte al voltant dels tràgics successos de Cullera de 1911 i la seua repercussió per a l’educació laica, consistent en una projecció audiovisual pròpia i una taula redona, amb tres prestigiosos ponents: Ricard-Camil Torres (Doctor en història), Salvador Pedrós (advocat i investigador) i Raül Silvestre (historiador).
L’any passat, l’associació laïcista va voler commemorar el 75 aniversari de la mort de Lamberto Olivert Arlandis (1860-1937) i el 80 de la fundació de la Biblioteca Popular de Cullera (1932), fonamentalment amb una presentació audiovisual i una la lectura popular de poemes relacionats amb el laïcisme de l’escriptor cullerenc.
Enguany, Cullera Laica ha organitzat una «ruta laica»: una visita guiada als llocs de Cullera encara conservats que per alguna raó són representatius de la llibertat de pensament o laïcisme, com la Casa de Palomes, l’Escolaica o l’antic cementeri civil, entre altres. La ruta laica tindrà lloc el 13 d’abril de 2013. Eixirem a les 17 h. des de la parada d’autobusos de la rambla Sant Isidre (davant de l’oficina de Correus), i es recorrerà part en tren turístic i part a peu. A més de les corresponents explicacions que es realitzen, les persones assistents podran recollir material gràfic que testimonia el valor històric de cada lloc.
Cullera Laica, 2013