Cullera Laica anima a l’Ajuntament a presentar el cementeri de Cullera al concurs de cementeris

Cullera Laica s’ha adreçat per escrit a l’alcalde de l’Ajuntament de Cullera, per si és del seu interés i ho desconeix, per informar-li de l’existència del Concurs de Cementeris de la revista Adiós Cultural, web   http://www.revistaadios.es/ .

El concurs, que ha arribat a la cinquena edició, consta de cinc categories: ‘Millor cementeri en general’, ‘Millor iniciativa mediambiental’, ‘Millor monument’, ‘Millor història documentada ocorreguda al recinte’ i ‘Millor activitat de portes obertes’. Cullera Laica ha pres la present iniciativa, perquè el cementeri de Cullera pot optar a les cinc categories citades, si més no, en allò que fa referencia a la història del cementeri civil de Cullera i a la tomba d’Agustí Costa Font.

            L’edició de 2018 l’ha guanyada en la categoria de millor monument, el cementeri de Vinaròs;  el de millor història i millor activitat de portes obertes, el d’Alcoi i el de millor iniciativa mediambiental, el Parc de la Pau de València.

            Els premis als quals s’opta són 3.000 euros al millor cementeri en general, 2.000 a la millor iniciativa mediambiental, 1.000 al millor monument, 1.000 a la millor història documentada ocorreguda al recinte i 1.000 a la millor activitat de portes obertes adreçada a la societat. També hi haurà una placa de reconeixement als classificats en segon i tercer lloc de cada categoria. Les candidatures presentades s’incorporaran a la ‘Ruta de cementeris d’Espanya’.

            Pensem que el cementeri de Cullera, amb la creació de la sala civil, la restauració del mausoleu d’Agustí Costa, la documentació publicada sobre el cementeri civil i la declaració (pendent) de Bé de Rellevància Local del citat monument, a banda d’altres iniciatives relacionades amb este enclavament anunciades per l’Ajuntament o sol·licitades per Cullera Laica, són elements, amb altres, que poden al·legar-se en favor de la candidatura de Cullera.

            Cullera Laica, novembre de 2018