CULLERA LAICA, A EMILI RENARD VALLET EN RECORD.

Emili Renard Vallet , nascut a Cullera el 28 de febrer de 1970, ens va deixar el 25 de febrer 2022, a punt de complir 52 anys. Va pertànyer a Europa Laica, de la qual es feu soci el 3 d’abril de 2003. Impulsor i fundador de Cullera Laica en març de 2007. D’ençà els inicis de Cullera Laica fou estatutàriament el seu secretari, però en el funcionament diari fou el sue màxim dinamitzador i el seu soci més vital, la mateixa Cullera Laica ha estat, sobretot, Emili, on  hem tingut el privilegi de comprovar en el quefer diari trobar-se amb Emili, una persona emprenedora, meticulosa i perfeccionista, d’una enorme capacitat de treball i d’investigació, de lluita i de constància, de fermes conviccions, de raonats principis, d’una constància permanent, d’una memòria prodigiosa, d’una obsessió per la justícia i la llibertat, i d’una integritat exemplar.

Emili ens ha aportat sabers universals sobre el laïcisme i el que comporta: la llibertat de pensament, la igualtat i el bé comú. Sabers globals que va incorporar de forma intel·ligent i constant, sense defallir, al poble de Cullera perquè fórem una ciutadania més lliure i crítica. Cullera està i estarà en deute amb Emili, caldrà pensar i decidir accions perquè Cullera li siga agraïda i li reta homenatge. Nosaltres, Cullera Laica, intentarem seguir endavant amb el teu pensament, tot i què som ja orfes de la teua presència. No ens serà fàcil continuar amb el teu compromís i implicació, però aprendrem en el teu record tan valuós.

Emili estarà en tots i cadascun dels racons de la seua volguda i desitjada mostra museística «(E)mancipa-ment», en cadascuna de les seues peces que ens explicava amb tanta passió i saviesa; en cada parada de la Ruta Laica; a l’Escolaica; a la casa de Palomes; a les assemblees i juntes, als teus mesurats articles i escrits, a les Jornades d’Estudis de Cullera, al llibre de les Festes Majors …

Emili t’acomiadem en aquest darrer viatge, que has de recórrer tranquil i ben orgullós del llegat immens i inesborrable que  ens has transmés.

CULLERA LAICA, 28 DE FEBRER DE 2022