Cristina Escrivà Moscardó

Escriptora, investigadora independent i documentalista, especialitzada en la recuperació del llegat cultural i històric de les dones. Treballa en l’àmbit de la Gestió Cultural.

Ha publicat més de noranta assajos en editorials nacionals i internacionals, en Universitats d’Espanya, Suïssa, Portugal, Itàlia, França i Anglaterra. Ha conreat diferents camps historiogràfics (estudis de gènere, educació popular, brigades internacionals, moviment llibertari, biografies, colònies escolars, rutes urbanes, etc.), destacant especialment les seues recerques sobre història sociocultural, referits a l’àmbit de l’educació republicana. També ha comissariat diverses exposicions i ha realitzat documentals.

Ha impartit diverses conferències pel CEFIRE d’Alacant, Gandia i València. Participant com a ponent en els cursos d’estiu de la Universitat d’Alacant.

En l’actualitat coordina la revista L’IO. Lectures de l’Institut Obrer. Revista de pensament i acció social. És presidenta de l’Associació Cultural Institut Obrer, degana en la recuperació de la memòria històrica al País Valencià, on dirigeix un grup d’investigació, el GIACIO, vinculat amb la Universitat de València, a través de l’assignatura de Pràctiques externes d’Història Contemporània, realitzant tutories. És presidenta de l’Associació Valenciana per a la Investigació amb Fonts Orals de la Universitat d’Alacant.

Amb relació al llibre que hui presentem, Cristina s’ha ocupat de l’edició literària.