6. Conjunt Associació Cullera Laica

El conjunt Cullera Laica està constituït per béns patrimonials culturals relacionats amb l’associació Cullera Laica, procedents d’encàrrecs, lliuraments, adquisicions, donacions o edicions pròpies.

Díptic pictòric, d’Elisa Cantó

Díptic pictòric d’Elisa Cantó sobre Agustí Costa Font i l’Estany de Cullera (2008).

Pintura encarregada per Cullera Laica per a l’exposició sobre la vida i obra d’Agustí Costa Font (octubre 2008)

Placa de la lògia Blasco Ibáñez

Placa commemorativa del premi “Laicidad” otorgada per la lògia Blasco Ibáñez-Gran Oriente de Francia a l’associació Cullera Laica “en reconocimiento a su esfuerzo por llevar las ideas laicas a la acción local”.

La placa va ser lliurada a l’associació Cullera Laica en un acte públic celebrat al febrer de 2010 als Salons de l’Hotel Olympia, a Alboraia (València).

Un día de elecciones, obra de teatre, de Miguel Martínez Bosch

Arxiu digital d’una comèdia de Miguel Martínez Bosch, mestre de l’escola racionalista de Cullera, allà per 1905.

L’obra va ser localitzada a l’Institut Internacional d’Història Social d’Amsterdam i adquirida en juliol de 2012 per a fer una reproducció facsímil.

La chiqueta, d’Elodia Zaragoza-Turki.

Llibre en francés de l’escriptora Elodia Zaragoza-Turki, filla d’Amèlia Jover Velasco, “la chiqueta” (Cullera, 1910-París 1997), empressonada i condemnada a mort per militant anti-franquista, en el qual relata records propis i de sa mare.

L’exemplar va ser dedicat i regalat per l’autora a Cullera Laica al gener de 2013.

Himno Patriótico Escolar, partitura

Partitura per a veu i piano, amb música d’Heliodoro Frígola i lletra de Lamberto Olivert. Obra impresa a Barcelona en els temps de l’alcaldia constitucional.

L’exemplar va ser donat a Cullera Laica per un soci de l’entitat, qui a la vegada el va rebre d’un veí de Cullera, al gener de 2013.

 

Thomasset, manuscrit (reproducció)

Reproducció a gran format del manuscrit del fiscal inquisitorial de València contra Thomaset, veí de Cullera, que es troba a l’Arxiu Històric Nacional d’Espanya, any 1763.

Va ser realitzada amb finalitat expositiva amb conveni subscrit amb el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport en febrer de 2015.

Dones sindicalistes, fullet

Fullet desplegable de l’exposició “Dones sindicalistes”, de l’Institut Català de les Dones (2005), en el qual apareix ressenyada Amèlia Jover Velasco (Cullera, 1910-París, 1997).

Futllet enviat a Cullera Laica per l’Institut Català de les Dones al juliol de 2015.

Quadro fotogràfic de l’Escolaica

Quadro fotogràfic commemoratiu de l’acte d’homenatge als fundadors de l’Escolaica celebrat a l’Auditori del Mercat de Cullera el 9 d’abril de 2016, amb els noms dels fundadors.

Realitzat per Cullera Laica.

Altres béns

Publicacions de Cullera Laica i llibre col·lectiu dedicat a l’Entitat.

Cullera, setembre 2017.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.