Cinema i lliurepensament (4): “Cayetano Ripoll y la Iglesia Valenciana. La última víctima mortal de la Inquisición”.

L’associació Cullera Laica, en col∙laboració amb l’associació d’alumnes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, ha organitzat per al primer semestre de 2016 un cicle de cinema amb el títol “Cinema i lliure pensament”. El cicle té el propòsit de promoure els valors i significació del lliure pensament a través del visionat i posterior debat de pel∙lícules i documentals pertinents. Cada sessió inclou la presentació, projecció i posterior discussió d’una determinada pel∙lícula o documental. Totes les sessions estan programades per a donar començament a les 18:00 h. i tenir lloc al Saló d’Actes del Centre Públic Municipal de Formació de Persones Adultes (FPA) de Cullera, C / València, 37. Entrada lliure.

El passat dilluns 25 d’abril es va projectar Los Comulgantes, de Ingmar Bergman, la qual va ser presentada per Javier García-Conde. A la sessió del proper dilluns, 30 de maig es projectarà el documental “Cayetano Ripoll y la Iglesia Valenciana. La última víctima mortal de la Inquisición”. La presentació serà a càrrec dels propis editors i montadors del documental, Miguel Hernández i Luis Pla, mebres d’AVALL, Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors, entitat que ha produït el documental. Modera Batiste Malonda de Cullera Laica.

Sinopsi: La darrera víctima mortal de la Inquisició en tot el món fou assassinada precisament a València. Fou Gaietà Ripoll, un mestre rural de Russafa, en una data tardia com 1826. En el documental es narra la seua històtria i es tracta d’explicar perquè no es casual que fóra a València on va ocòrrer. El documental finalitza amb la reivindicació d’un monument que recorde a esta figura història al lloc on fou assassinat, front la Llotja de València.

Cullera Laica, maig de 2016.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.