ATUREM LA GUERRA

ATUREM LA GUERRA

VALÈNCIA  LAICA RECLAMA ALÇAR LA BANDERA DEL DIÀLEG

LA NEGOCIACIÓ I EL RESPECTE A ELS DRETS HUMANS

EN LA RESOLUCIÓ DE CONFLICTES.

En el primer aniversari de la guerra oberta entre Rússia i Ucraïna, Valencia Laica, com  associació civil obstinada a promoure el laïcisme com a principi indissociable d’una convivència en democràcia, fa un anomenat al Govern i a la societat en favor de qualsevol iniciativa per al diàleg com a base per a la pau, exigint que el nostre país deixe de contribuir a la perillosa escalada bel·licista.

Tot conflicte entre països té orígens, motivacions, desenvolupaments i conseqüències diverses, però cap pot justificar la mort de milers de persones, la fam i misèria de la població, la destrucció d’habitatges, infraestructures i el medi ambient, els genocidis, la violació dels drets humans i la vulneració del dret internacional.

Tampoc justificar-se per interessos de part de tipus polític, econòmic i geoestratègic que no són sinó l’excusa els únics beneficiaris de la qual són la indústria armamentística i els pressupostos de guerra en lloc del diàleg  i la negociació com a base per a la seua resolució pacífica.

Aquestes polítiques de guerra tenen, a més, greus implicacions a nivell personal i social en altres aspectes que sense necessaris per a una convivència democràtica i per al model de llibertat de consciència i laïcisme que defensem.

L’escalada bel·licista, en una economia globalitzada, deriva en la deterioració de les condicions econòmiques i de vida no sols als països en el focus del conflicte sinó també en els del seu entorn, amb dedicació de recursos públics i aparició de tendències inflacionistes que afecten majorment la població més necessitada i, en general, a la deterioració dels serveis públics.

Una escalada que posa en risc cert la seguretat per l’amenaça nuclear o de destrucció en gran escala. O com ocorre al nostre país, amb l’ús que es puga estar donant a la base militar dels EUA a Rota amb el tràfec d’armes i submarins nuclears.

La cultura de la guerra impregna de manera negativa les relacions de convivència, de solidaritat entre els pobles, fins i tot dins de les mateixes societats, sota l’artifici de “els nostres, els bons, contra els altres, els dolents”, alimentant la nefasta política de blocs i d’agressió entre països.

Una cultura que impedeix reprendre en tota la seua amplitud els conceptes de no alineació i neutralitat activa i defensa dels DDHH que són la base per a construir societats més lliures, justes, en pau i en defensa de l’interés general i no amb conflictes en nom de suposades “guerres justes“.

VALÈNCIA LAICA RECLAMA ALÇAR LA BANDERA DEL DIÀLEG I LA NEGOCIACIÓ AMB L’IMMEDIAT ALTO-EL-FOC,PARAR L’ESCALADA ARMAMENTÍSTICA I PROPORCIONAR AJUDA A la POBLACIÓ AFECTADA.

VALÈNCIA LAICA DONA SUPORT A les MANIFESTACIONS CONVOCADES PER SECTORS SOCIALS I CIUTADANS QUE PERTOT ARREU RECLAMEN ATURAR LA GUERRA.