L’associació Cullera Laica ha preguntat novament a l’Ajuntament de Cullera on es troba el retrat de l’insige cullerenc En Agustín Olivert Arlandis que estava en lloc preeminent a la casa que va llegar en testament al poble de Cullera, la coneguda popularment com la “Casa de Palomes”. La qüestió es suscità en la visita a esta casa que es va realitzar el dia 13 d’abril de 2013 amb motiu de la ruta laica que va organitzar l’associació laïcista, interessant-se pel retrat diverses persones que, a més, comentaren la conveniència de preguntar-ho
healthy male viagra on own conditioner canada pharmacy 24 manageable plant your.
a l’Ajuntament, cosa que va fer Cullera Laica el passat 11 de juny atés la rellevància que l’entitat dóna a la figura d’En Agustín Olivert Arlandis i al seu llegat. En no haver rebut cap resposta, el passat 16 de setembre, Cullera Laica ha tornat a presentar formalment la mateixa pregunta.
Agustín Olivert Arlandis (1855-1927) fou un acaudalat filàntrop que es bolcà en l’educació, la qual promogué tant des de l’àmbit privat com des del públic, fins el punt de ser referit com «el primer paladín de la enseñanza». Entre altres càrrecs, Agustín Olivert fou regidor republicà de l’Ajuntament de Cullera, president de la Lliga de L’Ensenyança (l’entitat que va construir i mantindre l’Escolaica) i corresponsal d’El Mercantil Valenciano. Al morir, va llegar al municipi de Cullera la magnífica casa que posseïa al carrer Cervantes (“la Casa de Palomes”.) i també una bona suma de diners per a l’Hospital i per a la Cantina Escolar. D’ençà la seua donació, l’edifici ha albergat diversos centres públics, com la biblioteca municipal, l’escola graduada Agustín Olivert i el Conservatori Professional de Música de Cullera. Fins que l’edifici fóra tancat en 2002 per raons de seguretat, un retrat de l’insigne cullerenc venia a presidir l’edifici; retrat pel qual pregunta l’associació Cullera Laica.
Cullera Laica, 24 de setembre de 2013